Route

Eifelpark Kronenburger See
Zum Kleebusch 15
D-53949 Kronenburg
Rheinland Pfalz, Duitsland
GPS: 50.21.46.55 N, 6.28.06.40 O

De afstand vanaf Utrecht is slechts 300 kilometer. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheid om in Kronenburg te komen.

Met de auto

Van Dahlem (waar je de provinciale weg af gaat) naar Kronenburg is het nog maar een kwartier… De wegen kronkelen zich steeds meer langs de berg, het uitzicht wordt langzaam steeds mooier. In het dorp aangekomen, moet je bij de stoplichten rechts. Via een redelijk steile helling naar boven. Boven is het restaurant en de receptie. Eenmaal door de slagbomen begint het laatste stukje van de reis. De bungalow vindt u boven in het park, bereikbaar via een ongeasfalteerde weg. Er is plaats voor 2 auto’s om dicht bij het huisje te parkeren.

Met de elektrische auto

Als je ervoor kiest om met een elektrische auto naar Kronenburg te komen is dat mogelijk. Bij de receptie zijn tegen de betaling van €25 euro borg een Druppel beschikbaar. Hiermee kan worden geladen bij één van de twee laadpunten op het park. Er wordt geladen met 11 KWh, je moet zelf je kabel meenemen.

PRO TIP: het is natuurlijk verleidelijk om in Duitsland snel te rijden met de auto, houdt rekening met het feit dat de auto veel sneller leeg gaat. Ook de hellingen aan het einde van de reis in de buurt van Kronenburg kosten extra energie. Naast de laatpunten op het park, is er in de directe omgeving niet echt een alternatief beschikbaar.

Met de trein

UPDATE: op dit moment word er gewerkt aan het herstellen van het spoor, het laatste stuk naar Dahlem is op dit moment met busvervoer.

Reisplanner Die Bahn

App: DB Navigator

Een goed alternatief voor het reizen met de auto, is de trein!

Vanaf Utrecht Centraal kan je rechtstreeks met de ICE naar Keulen toe. Vanaf Keulen is het nog maar 1,5 uur reizen naar Dahlem.

De bagage kan eventueel eenvoudig met de taxi (zie hieronder) worden vervoerd naar het park.

Taxi Gier
Neuer Weg 9
53949 Dahlem

tel. 06557/1200
fax. 06557/931541