Wandeling KS7

KS7
Een wandeling naar Kerschenbach en weer terug – 7 km – netto wandeltijd 2,5 uur

 1. Verlaat het park via de hoofdtoegangsweg. Daal af tot aan de stoplichten, steek over en sla de Neuer Weg in. Ga de brug over de Kyll over. ( Op de brug staat een beeldje van de hl. Nepomuk, een tsjechische heilige die na folteringen in de Moldau in Praag werd gegooid op last van koning Wenceslaus. De waarschijnlijke reden was dat hij weigerde het biechtgeheim te schenden. Net als op de beroemde Karelsbrug in Praag staat ook op de brug over de Kyll zijn beeltenis, de vingers stijf voor de lippen)
 2. Rechtsaf Steinertstrasse. Verderop links aanhouden, richting Ormont. Onder het oude spoorwegviaduct door, daarna rechtdoor. Bij splitsing linksaf.. Langs het voetbalveld, daarna linksaf.. Direkt daarna weer rechtsaf. (slagboom). Verderop wordt het pad een graspad. Dit graspad blijven volgen. Het pad volgt een klein stroompje (de Heinborn). Dit stroompje op een gegeven moment oversteken en snel daarna op asfaltweg linksaf.
 3. Deze asfaltweg omhoog blijven volgen. Op kruispunt rechtdoor. Daarna geen asfalt meer. Bij kruising met asfaltweg oversteken en rechtdoor. Weg naar links negeren. Na het oversteken van een klein stroompje (de Durbach) linksaf over een graspad. Dit pad volgt de beek bovenlangs.
 4. Op asfaltweg linksaf, stroompje oversteken en weg vervolgen tot de eerste huizen van Kerschenbach verschijnen. Weg naar links en rechts negeren. Rechtdoor Dorfstrasse (niet r.a. Muhlenstrasse). Bij huisnummer 5 stomp naar rechts. (Verderop ligt links een beschutte picknickplaats, aan de rechterkant een aardig speeltuintje. Kerschenbach werd al in de 14e eeuw genoemd als onderdeel van de “Herrschaft Kronenburg”. Bezienswaardig is de uit de 16e eeuw daterende Luciakapel. U bereikt deze kapel door van de picknickplaats/speeltuin over de hoofdweg omhoog te lopen)
 5. Rechtdoor Stadtkyllerstrasse. Bij huisnummer 7 naar links. Weg volgen (linksboven zicht op de Luciakapel). Op driesprong rechtsaf (asfaltweg). Zijwegen negeren. Het weggetje klimt omhoog. Het hoogste punt ligt ongeveer onder hoogspanningsleidingen. Van hier daalt het weggetje dat u blijft volgen (zijwegen naar links negeren) tot na het passeren van een brug over de verlaten spoorweg. Hierna weg kruisen en rechtdoor (In der Hull).
 6. Aan het eind rechtsaf. Brug over de Kyll passeren. (Langs de Brigidakapel uit 1734)
  Rechtsaf en bij de stoplichten oversteken. Van hier af omhoog lopen naar het park Kronenburger See.
  Veel wandelplezier,
  Henny en Hans van Leeuwen
  ( Op deze tocht komt u geen horeca tegen. Neem dus zelf iets te eten en te drinken mee)