Wandeling KS6

KS6
Een wandeling naar Stadtkyll en weer terug – 12 km – netto wandeltijd 3 uur

 1. Verlaat het park tegenover de recreatiehal. Daal de trappen af en via houten brug over de weg. Rechtdoor langs de weg blijven wandelen (St. Vitherstrasse). Na de stoplichten rechtsaf en direct weer linksaf (Auf den Plan). Langs het kerkje St. Brigida.
  Het kerkje St. Brigida dateert uit 1734 en is gewijd aan het lijden van Christus, en de evangelist Johannes. Op 1 februari wordt in de kapel het Brigida-water gezegend. In de kapel bevindt zich een houten beeld dat waarschijnlijk uit de 17e eeuw stamt. Het stelt de heilige Katharina voor, met aan haar zijde vermoedelijk de romeinse keizer Maxentius (305-312).
 2. De brug over en direct na de brug linksaf (Wanderweg) langs het riviertje de Kyll. Stalen bruggetje over. Verderop rechtdoor (niet de weg op !). Trap op, hoog boven de Kyll, verderop weer een trap op. Op een gegeven moment komt het pad uit bij de weg. Hier ook de weg niet op maar direct rechtsaf
  Aan de overkant van de weg staat overigens een interessante kalkoven. Een informatiepaneel op de gevel verduidelijkt veel.
 3. Bomenrand volgen tot trap die rechts naar beneden voert. Goed opletten want u bent er zo aan voorbij. De trap af. Niet de brug over de Kyll over maar de Kyll aan deze zijde stroomafwaarts blijven volgen. Bruggetje over en direct er na groot viaduct onderdoor. Bij gehucht (Hammerhutte) rechtsaf de brug over en direct daarna linksaf.
 4. Oud spoorwegviaduct onderdoor. Fietspad volgen. Voorbij Haus Petra linksaf. Langs de Kyll. Weg oversteken en over smal paadje verder langs de Kyll. Bij de tweede brug rechts het parkeerterrein oversteken. Naar links over de weg die uitkomt bij de Hauptstrasse (van Stadtkyll)
  Vanaf dit punt kunt u Stadtkyll verkennen. Er zijn wat winkels en er is horeca. Op de Raiffeisenplatz bevindt zich Konditorei Doppelfeld met de heerlijkste taartjes.
 5. De weg oversteken. Achter ´Hildes Futterhauschen´ rechtsaf de Waldstrasse in. Na Haus Petra linksaf omhoog (Een kortere route vanaf hier terug naar Kronenburg door het dal is vanaf hier het fietspad blijven volgen)
 6. Het asfalt omhoog blijven vervolgen (niet naar rechts afbuigen). Viaduct over de weg. Verder omhoog. Bij een bankje (ongeveer het hoogste punt) uitzicht op Kronenburg. Bij het volgende bankje uitzicht op Kerschenbach. Weggetje vervolgen omlaag tot voorrangsweg.
 7. Rechtsaf. Na plaatsnaambord Kerschenbach (picknickbank) rechtsaf. Na oud spoorwegviaduct linksaf. Weg blijven vervolgen tot in Kronenburg. Rechtdoor Neuer Weg. Linksaf Steinertstrasse. Rechtsaf Insel. Verder Seeuferstrasse. Bij het stuwmeer aangekomen rechtsaf over de stuwdam. Aan het eind van de stuwdam linksaf en de trappen op die terug het park in voeren.
  Veel wandelplezier,
  Henny en Hans van Leeuwen