Wandeling KS5

KS5
Een wandeling naar Dahlem en weer terug – 19,5 km – netto wandeltijd 5 uur

  1. Verlaat het park door de hoofdingang. Bij de brede haarspeldbocht in de weg, dit brede gedeelte oversteken en een smal onverhard pad inslaan. Dit pad volgen tot de weg (niet halverwege links de trap op). Linksaf Burgstrasse. Tegenover huisnr. 20 rechtsaf (graspad).
  2. Waar het graspad op asfaltweggetje uitkomt (kijk hier achterom voor misschien wel het mooiste uitzicht op Kronenburg) rechtdoor over onverharde route. Weer op asfalt aangekomen richting Dahlem/Baasem. Op kruispunt rechtdoor, richting dorp (Baasem).
  3. Op de driesprong (Gaststatte) rechtdoor Hohenstrasse; ook verderop rechtdoor. Rechtdoor Huttenstrasse. Op een groot kruispunt met voorrangsweg, rechtdoor, richting Dahlem. Verderop bij splitsing links. Bij T-splitsing linksaf langs de beek de Simmel. Rechtsaf over de brug.
  4. Kruising oversteken, rechtsaf over de parallelweg. Parallelweg blijven volgen (aan de linkerkant uitzicht op de Ark van Noach). Onder het viaduct door. Na het viaduct rechtdoor steil omhoog (zijweggetjes naar links en rechts negeren). Aan de linkerkant bevindt zich een verlaten kalksteengroeve. Voorbij de groeve rechtsaf asfalt vervolgen (verder omhoog). Voor het bos linksaf.
  5. Bij zendmast rechtdoor. Bij het kruispunt met bankje en wegkruis (het kruis dateert uit 1641) rechtdoor. Steeds rechtdoor in de richting van het witte kapelletje. (let onderweg op het bordje ´Eifel-blick´; gestileerde zitbank en infopaneel) . Het kapelletje verderop ligt op een begraafplaats. Het altaar dateert uit de 15e eeuw). Aan het eind van de begraafplaats bij een zendmast rechtdoor over een bomenlaan die in het verlengde van de begraafplaats ligt (let op kleine gedenksteen aan de linkerkant). Rechtdoor Marienallee. Rechtsaf Kapellenweg. Op de weg linksaf naar de kerk van Dahlem. (De kerk dateert uit 1844, maar het dorp is veel ouder en werd voor het eerst in acte van de abdij in 867 als ´Talheim´ genoemd).
  6. Het verdient aanbeveling om vanaf dit punt even omhoog te lopen naar de Finsterley, een rots die boven het dorp uitsteekt.Rechts van de apotheek voert een smal pad omhoog. Bij de rots staat een schuilhutje. Bij regenachtig weer een goede plek om even te pauzeren. Er zijn wat winkels in Dahlem. Vanaf de kerk (gezien vanaf de richting van waar u gekomen bent) rechtsaf. Rechtsaf Bahnhofstrasse. Brug over. Links aanhouden Bahnstrasse. Bij het station het spoor (spoorlijn Trier-Keulen) over.
  7. Rechtsaf Escherstrasse. Zijweggetjes naar rechts en links negeren. Bij Missionskreuz Heidenkopf (infopaneel) rechtsaf (route 4). De hoofdroute met nr. 4 blijven volgen, eerst rechtdoor. Linksaf (4), rechtsaf (4), rechtdoor. Bij splitsing links aanhouden. De weg daalt verder door bos. Bruggetje over de Glaadtbach over (links is een rioolwaterzuivering). Bij een GSM-mast naar links.
  8. Verderop komt het weggetje weer bij de spoorbaan. De spoorwegovergang rechts niet over. Rechtdoor, weg naar links negeren. (Het dal waar u langs loopt is een beschermd natuurgebied). Verderop onder de spoorbaan door, de beek stroomt op dit punt ook onder de spoorbaan door. Na de kromming in het pad rechtsaf (route 5) omhoog over graspad. Bij viersprong rechtsaf. Na boerderij naar links. Daarna de weg oversteken.
  9. Rechtdoor. Waar de weg naar rechts buigt (op het volgende traject even goed opletten), aan de linkerkant van een bosrand blijven lopen, graspad. Met de bosrand meebuigen, er is even geen goed pad meer. Aan het eind is er weer een pad. Zoek dit op en loop het in. Bij kijkhut rechtsaf langs prikkeldraadhek. Pad na bosrand rechts