Wandeling KS1

KS1
Een wandeling naar Frauenkron en weer terug – 9 km

 1. Verlaat het park tegenover de recreatiehal. Daal de trappen af en steek de weg over. Onder aan de trap rechts aanhouden. Pad volgen langs het meer (niet de stuwdam over).
 2. Via houten brug het meer oversteken. Rechtsaf om de camping heen tot aan de brug over de Taubkyll.
 3. Na deze brug linksaf langs de Taubkyll. Na het voetbalveld rechtsaf; achter de clubgebouwen langs. Steek de weg over.
 4. Aan de overkant van de weg kort doorlopen tot splitsing. Hier rechtsaf naar boven (op een gegeven moment een mooi uitzicht naar rechts op de Kronenburgersee).
 5. Bij driesprong rechtsaf (nergens is het uitzicht op de talloze windmolens die de Eifeltoppen bekronen, zo goed te zien als hier). Verderop bij volgende driesprong naar rechts. Eerste weggetje links naar beneden.
 6. Bij kruising met asfaltweggetje, rechtdoor over graspad en afdalen naar Frauenkron. In Frauenkron de brug over de Kyll oversteken. Bij splitsing naar rechts. (Er is in Frauenkron een bescheiden horeca-gelegenheid. Met een beetje geluk is deze geopend. Niet vergeten om in Frauenkron de uit 1253 daterende Sint-Barbara-kapel te bezoeken. De kapel maakte in vroeger jaren deel uit van een abdij van Cistercienser-nonnen. Vanaf bovengenoemde splitsing omhoog lopen. De kapel staat na korte tijd aan de rechterkant)
 7. De hoofdweg door het Kylldal stroomafwaarts vervolgen. Aan de linkerkant van de weg is een stoep. Twee zijwegen naar links negeren. Na de laatste huizen van Frauenkron voert er links, parallel aan de weg een pad omhoog. Verderop op dit pad staat een bordje met daarop dat verdere doorgang niet toegestaan is, maar dit lijkt meer bedoeld voor het verderop gelegen werkterrein in een verlaten steengroeve. Hier lijkt het pad dood te lopen, maar schijn bedriegt. Naar rechts voert een bijna overwoekerd pad weer naar beneden. Dit pad komt uit op een kruising van wegen.
 8. Dit kruispunt oversteken en iets naar links op de bosrand aanlopen. Op driesprong linksaf. Het pad voert omhoog het bos in. Zijwegen naar links en naar rechts negeren. Steeds rechtdoor blijven lopen totdat het weggetje duidelijk naar rechts buigt. Even verderop is er splitsing van wegen. Neem het middelste van de drie (geasfalteerd) en loop Kronenburg weer in.
 9. Op viersprong scherp naar rechts. Eerste weg links. De onverharde weg die even later links naar beneden gaat negeren. Op hoogte blijven lopen (links uitzicht op de burcht van Kronenburg) en op een gegeven moment komt u boven het park weer in.
  Veel wandelplezier,
  Henny en Hans van Leeuwen
  (P.S. Op de openingstijden van de horeca in Frauenkron zouden wij niet al te veel vertrouwen. Neem dus iets te eten en te drinken mee.)