Fietsen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is f_kyll.bmpEerste stuk van de route die in een dag te doen is ( ca 50 km)

De Kylltal route

In Hallschlag (naast Kronenburg) begint de meest befaamde fietsroute van Duitsland. De route voert tot Trier, maar is op 18 verschillende plekken op te pakken (of de trein terug te nemen). Klik hier om alle mogelijkheden te ontdekken.

In de trein mag de fiets veelal gratis meegenomen worden.

Bekijk ook de site van RheinlandPfalz voor alle fietsroutes in de omgeving met hoogteprofiel. Of de fietsmagazine van de Eifel.

Andere Eifelroutes

In de Eifel zijn tal van mogelijkheden om te fietsen. Er zijn een aantal (meerdaagse) routes te maken. Ook deze zijn natuurlijk in veel gevallen per trein bereikbaar. Hier 10 tips.

Ook kan er worden gekozen voor een vertrekpunt vanaf het park. Met behulp van de fietsplanner kan er een eigen route worden gekozen. Neem als vertrekpunt Zum Kleebusch 15, 53949 Dahlem (Kronenburg)

Daarnaast zijn in een Nederlandse fietsgids de belangrijkste fietsroutes in de Eifel beschreven.

Via Hallschlag (2,5 km van het park) is via de oude spoorbaan de fietsroute open naar België en komt men voorbij Bütgenbach in België op de Vennbahn. En dan ligt de weg open naar Aken of Troisvierges.

Sinds 2 jaar is de route aangesloten op de Kyllroute en kan men starten in Kronenburghütte. Daar is ook in het hoogseizoen een mogelijkheid om met de bus terug te kunnen. ( of juist heen met de bus omdat het omhoog gaat naar de Hoge Venen).

De Eifel fietsbus natuurlijk ook voor wandelaars. Men hoeft niet te reserveren. Fahrplan

Zo ook het eerste stuk vanaf Bleialf naar St. Vith of Troisvierges.Dan komt men in België op de Vennbahn.

Route Hillesheim naar Ahrhütte ( Kalkeifel fietsroute langs de waterval van Dreimülen) ook grotendeels over de oude spoorbaan.

de hele kylltalroute